Navigatie
  • Shop
  • Reisloket

Inloggen | Aanmelden

WaarBenJij.nu

Maak gratis jouw reisdagboek aan! Gratis aanmelden

Maak gratis jouw reisdagboek aan!

watch introductie videotjes

familieVanZwol

Nu in:

Was in:

Blijf op de hoogte

• Meld je aan voor de mailinglijst
  • RSS-feed
  • Bel Agnes via Hallo Buitenland.nl

Recente reisverslagen

• 18-07-2014 Dag 16: De ... (3)
  • 16-07-2014 Dag 15: Yosemite ... (1)
  • 15-07-2014 Dag 14: Mammoth ... (3)
  • 14-07-2014 Dag 13: Death ... (3)
  • 13-07-2014 Dag 12: Route 66 ... (5)

Statistieken

Dit dagboek is 6811 keer bekeken

Voorbereid op reis? check reisloket

prev next
365 Vaccineren

Reisverslag Dag 9: Reisdag Palm Springs naar Sedona

Toon op kaart

10 juli 2014 | Door: Agnes

Aantal keer bekeken 183   Aantal reacties 3   Sedona, Verenigde Staten
a A

Dag 9: Reisdag Palm Springs naar Sedona

Vandaag hebben we 376 mile (601,6km) te gaan. De langste rit van deze vakantie. Rond 9.00 uur zijn we vertrokken. Bij het verlaten van Palm Springs rijden we de desert in. De navigatie gaf aan dat we op Interstate10 334 km rechtdoor moeten rijden, richting Phoenix. En dan door een gebied waar geen of heel weinig voorzieningen zijn. Een heel dor en droog gebied. Er is ook niet zoveel verkeer. De temperatuur is al opgelopen tot 98 Fahrenheit (ruim 37 C°). Gelukkig hebben we airco in de auto. Onderweg verlaten we de state Californië en rijden Arizona binnen. De 334 km rechtdoor hebben we niet gehaald, want de navigatie weet een kortere route. We verlaten I-10 en gaan naar Highway 60. Langs deze weg veel cactussen gezien. Helaas is er geen geschikte plek om te stoppen om een foto te maken. Op een rustplaats hebben broodjes gegeten. Van Highway 60 gaan we over op Highway 74 en even later op de I-17. Het lijkt ook net of je dan ook zo een ander landschap binnen rijdt. Veel rotspartijen en meer bergen. Veel verschillende kleuren o.a. paars. Mooi om te zien.
Bij Camp Verde rijden we Highway 260 en daarna 89A. Aan deze weg ligt ons motel voor de komende twee nachten, Super 8 Motel in Sedona. Het motel ligt in een prachtig gebied. Het landschap is schitterend door de prachtige roodbruine rotsformaties en tafelbergen. Volgens onze reisinformatie wordt deze locatie veel als decor gebruikt voor westerns en commercials. Morgen gaan we hier de Jeep excursie maken in de Oak Creek Canyon.
15.50 Uur waren we bij de receptie. Al met al hebben we het best snel gedaan. We hebben een voorspoedige rit gehad. Na het inchecken hebben Helko en ik een was gedraaid. Wassen en drogen voor 3,75$. Dat vonden wij niet duur. Tijdens het wasprogramma hebben Helko en ik nog ergens drinken gekocht. Toen we terugliepen naar het Motel begon het te regenen. Gelukkig niet lang. We hebben gelezen dat het in Nederland wel veel regent en onweer is. Vanavond gegeten in het restaurant naast het motel.

Een lieve groet,

Ga naar het overzicht

Reacties (3)

11 juli 2014 21:51 | Door: pa en ma

Hallo allemaal,
Onvoorstelbaar dat je 334 km rechtdoor kunt rijden. Jullie zien heel wat bijzondere dingen.
Prachtige foto's. dat geeft toch een indruk van dat gebied. Vooral die rode rotsen op de achtergrond.
We hebben gisteren en vandaag droog en warm weer gehad. In Limburg hebben ze overstromingen door hoosbuien en onweer gehad.

Morgen een fijne dag gewenst.
Groetjes van ons.

11 juli 2014 23:15 | Door: Marion

Leuk om jullie reisverslagen te lezen! Wij krijgen er zo helemaal zin in om volgend jaar naar Amerika te gaan!
Geniet er van! Groetjes namens de familie, Marion

14 juli 2014 07:08 | Door: carin

Vanmorgen even weer bijgelezen na een paar daagjes er tussen uit. OP de app hebben we natuurlijk wel het eea gehoord. Prachtig hoor. Dat gebied kunnen we hier niet voorstellen om zo'n lange rechte weg te rijden. Kan me voorstellen dat het gebied veel gebruikt wordt voor film's.
De foto's vd auto gezien, tjonge zeg.......rijd heerlijk zeker.......Nu weet ik ook wel hoe dat komt, onder het verslag van dag 4 staat: vandaag geen foto's gemaakt. we hebben niet terug gekeken.
Ik ga weer een dagje verder lezen, onder het genot van een kopje koffie. Wout is naar zijn werk, en de meisjes slapen nog.

tot zo. Liefs Carin.